EnergimærkeSparetips

10 tips til at forbedre din boligs energimærke

Hvis du står med en ældre bolig, så har du måske tænkt over om du kunne gøre noget for at forbedre energimærket på den. Din boligs energimærke er nemlig blevet en rigtig vigtig spiller når det gælder om værdien på din bolig, især når den skal sælges.

Når det kommer til at forbedre energimærkningen af din bolig, er der mange ting, du kan gøre for at forbedre den, hvilket vil reducere dit energiforbrug og i sidste ende, din regning. Derudover kan det også hjælpe med at gøre dit hjem mere miljøvenligt og bæredygtigt.

Her har vi samlet 10 konkrete tips til at forbedre energikmærke af din bolig:

  1. Få en energimærkningsrapport – En energimærkningsrapport vil give dig en oversigt over, hvor godt dit hjem præsterer i forhold til energiforbrug. Rapporten vil også give dig forslag til, hvordan du kan forbedre din energieffektivitet. Det er derfor et rigtig godt sted at starte, fordi rapporten giver indsigt i hvor man skal sætte ind henne.
  2. Isoler dit loft – Hvis dit loft ikke er isoleret ordentligt, så kan du miste meget varme. Du kan nemt forbedre energimærkningen ved at lægge ekstra isolering i loftet.
  3. Isoler dine vægge – På samme måde som loftet, kan du også miste meget varme gennem dine vægge, hvis de ikke er ordentligt isolerede. Isoler dine vægge for at reducere dit varmetab og forbedre din boligs energimærke. Isolering, eller mangel på samme, er generelt en af de vigtigste kilder til varmetab. Det er derfor et rigtig fornuftigt område at rette sit fokus mod, hvis man er på jagt efter en forbedring af energimærkningen.
  4. Skift til energieffektive vinduer – Hvis dine vinduer er gamle eller ineffektive, kan du også opleve et stort varmetab igennem disse. Skift til energieffektive vinduer for at reducere dit varmetab og forbedre din energimærkning.
  5. Skift til energieffektive apparater – Hvis du har gamle eller ineffektive apparater, kan de bruge meget mere energi end nødvendigt. Skift til energieffektive apparater for at reducere dit forbrug. Her bør du især fokusere på de apparater som bruger mest energi.
  6. Installer en varmepumpe – En varmepumpe kan være en effektiv måde at opvarme dit hjem på og reducere dit energiforbrug. Uanset hvilken type varmepumpe du vælger, så kan den med stor sandsynligt være med til at forbedre din energimærkning og værdien af din bolig.
  7. Skift til LED-lys – LED-lys bruger meget mindre energi end traditionelle glødepærer og kan hjælpe dig med at reducere dit energiforbrug.
  8. Brug programmerbare termostater – En programmérbar termostat kan hjælpe dig med at styre din varme og reducere dit energiforbrug. Disse giver dig mulighed for at fjernstyre dine termostater og du vil dermed have langt større kontrol over dit varmeforbrug, også når du ikke er hjemme.
  9. Tæt utætheder i dit hjem – Hvis der er utætheder i dit hjem, kan du miste meget varme gennem dem. Tæt utætheder i dit hjem for at reducere dit varmetab og standen af din bolig.
  10. Installer solceller – Hvis du vil gå skridtet videre og producere din egen energi, kan du installere solceller på dit tag. Solceller kan hjælpe dig med at producere billigere energi og gøre din bolig mere attraktiv.

Med disse 10 tips i hånden er du klar til at gå i krig med energiforbedring i den bolig. Det er selvfølgelig vigtigt at du forsøger at fokusere på de områder, hvor du kan få mest for dine penge.